Zonneboiler in woningen nog steeds populair

Een zonneboiler kent u vast wel. Zo niet, dan heeft u er vast wel eens van gehoord. Families maken maar al te graag van dit apparaat gebruik, in zowel Nederland als Belgiƫ. Kosten besparen is een interessant onderwerp deze dagen. Een zonneboiler verwarmt het water door gebruik te maken van een collector voor zonnewarmte.

zonneboiler warm waterDeze wordt op het dak geplaatst. Misschien heeft u er wat aan in uw huis, lees er in dit artikel meer over. De zonneboilers op woningen zijn een uitstekende oplossing voor het besparen van energie. Voor het opwarmen van water is namelijk behoorlijk veel energie nodig (in de vorm van gas), dit kunt u beperken door een zonneboiler te installeren. De kans is dan ook sterk aanwezig dat uw gas rekening snel zal dalen. En op jaarbasis kan dit een grote besparing opleveren voor uw rekening.

Levensduur zonneboilers

De levensduur van een zonneboiler is aanzienlijk langer dan die van normale CV-ketels. De zonneboilers zullen in de regel minstens 25 jaar blijven presteren en dus ook een besparing op kunnen leveren. Een goede investering in de meeste gevallen dus. Omdat het hier om een besparende toevoeging aan uw huis gaat, zal ook de waarde van uw woning mogelijk stijgen.

Ook zijn er gevallen bekend van mensen die Zonneboilers mee verhuizen naar een nieuwe woning. Voor de plaatsing van een zonneboiler kan er mogelijk subisidie aanwezig zijn. Dat wil zeggen dat het dus goedkoper wordt om er 1 aan te schaffen. De overheid betaald dan een stukje mee om minder uitstoot te realiseren. Vraag hierover bij uw leverancier naar de mogelijkheden. Met een overheids subsidie wordt de aankoop natuurlijk al sneller betaalbaar en interessanter. Er zijn vaak wel beperkte subsidies beschikbaar voor dit soort materialen, maar informeert u daarvoor bij uw leverancier.