Isoleren vanaf de buitenkant van de woning

Isoleren, je hoort er tegenwoordig veel over. Want met zijn alle willen we natuurlijk de uitstoot van CO2 terugdringen. Maar misschien nog wel belangrijker is het verminderen van de uitgave voor energie. Want met de stijgende kosten die er worden gerekend voor gas lopen deze kosten alsmaar op. Veel particulieren hebben dan ook interesse in het verbruik terug te dringen.

energie besparenNatuurlijk is zuinig omgaan met deze kostbare energie de eerste stap. Een volgende stap is ervoor te zorgen dat er minder energie nodig is om de woning (voornamelijk in de winter) warm te houden. Met isolatie kan dit worden gerealiseerd. Er zijn diverse vormen van isolatie, vandaag nemen we gevelisolatie met je door in dit artikel.

Vanaf de buitenkant isoleren

Met buitengevelisolatie kan er vanaf de buitenkant isolatiemateriaal worden aangebracht. Dit maakt het voor veel woningen geschikt. Dit isolatiemateriaal wordt middels diverse technieken vast gemaakt aan de gevel. De vraag die veel mensen hebben is hoe dit er dan precies uit komt te zien, blijft dit materiaal dan niet zichtbaar? Een goede vraag natuurlijk. In veel gevallen wordt het materiaal afgewerkt en bepleisterd met bijvoorbeeld crepi. Dit is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat als het ware over de isolatie wordt aangebracht. Zo komt ook uw gevel er direct netter uit te zien.

Veel besparen op de energiekosten

De energiekosten verlagen is natuurlijk waar die het meest voor gedaan wordt. Nadat de isolatie is aangebracht zal er minder warmte verloren gaan via de buitenmuur. Er zijn zo dus een stuk minder energiekosten nodig om de woning warm te houden in de wintermaanden, dat is natuurlijk de periode waar dit het meest betrekking op heeft. Maar ook in de zomer maanden wanneer er niet gestookt hoeft te worden, zal de warmte beter buiten blijven en dus minder snel de woning indringen. Ook dat is natuurlijk prettig. Gevelisolatie is een specialisme. Er zijn diverse bedrijven die zich hierin specialiseren en kunnen helpen bij het plaatsen. Meestal zal er eerst een afspraak gemaakt worden om de situatie te bekijken, vervolgens kan er een offerte op maat gemaakt worden.